• Bericht

Verduurzaam je buurthuis: kom dit najaar naar de regiobijeenkomsten van Warmteboost

Wil je jullie buurthuis verduurzamen, bijvoorbeeld om de energierekening te verlagen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je dan nu in voor een van de Warmteboost-sessies dit najaar. Samen met een expert onderzoek je welke maatregelen jullie kunnen nemen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Warmteboost 2024

Wat past bij jullie?

De sessies vinden plaats door het hele land en zijn bedoeld voor alle initiatieven die de wens hebben om te verduurzamen. Aan de hand van werkboeken breng je in kaart welke maatregelen passen bij jullie buurthuis of ontmoetingsplek. Dat kunnen simpele ingrepen zijn, zoals beter programmeren van de verwarming, of energiezuinigere apparaten.

Maar ook grotere maatregelen als het verbeteren van de isolatie, of het aanleggen van zonnepanelen en warmtepomp. Elk buurthuis is net weer anders, dus je werkt aan een specifiek plan voor jullie situatie.

Maar wel samen

Het is fijn als zoveel mogelijk mensen uit de buurt meedenken met jullie verduurzamingsplannen. En later een handje kunnen helpen. Daarom gaan we in de sessies ook in op hoe jij anderen beter kunt betrekken, zowel vooraf als achteraf. Wij zien namelijk ook, dat als een buurthuis eenmaal begint met maatregelen, anderen in de buurt graag aanhaken. Met jouw initiatief kun je dus een voortrekkersrol spelen in de buurt. We geven je voorbeelden hoe je dit kunt doen.

Plannen en subsidies

Sommige maatregelen kosten alleen tijd. Voor anderen is geld nodig en in veel gevallen kun je dat aanvragen bij Warmteboost zelf, of bij andere fondsen. Deze sessies zijn een mooie eerste stap naar een eventuele aanvraag. Na de sessies kun je gekoppeld worden aan een expert die jullie helpt met het voorbereiden van de aanvraag.

 

Bekijk hier alle bijeenkomsten en schrijf je in

De sessies zijn tussen 16:30 en 20:00 (met diner). Goed te weten over onze bijeenkomsten: we vinden het fijn te weten wie er komt, voor onszelf, de catering en de zaal. Mocht je na inschrijving uiteindelijk toch niet kunnen, dan horen we dat graag van je. Zo krijgt een ander een kans om te komen.