• Bijeenkomst

Samen voor gezonde buurten

  • 3 oktober 2024
  • Online sessie

Heb jij zin om samen met je buurt aan de slag te gaan met gezondheid in jouw wijk? Of doe je dit al en wil je inspiratie en kennis ophalen bij andere initiatieven? Steeds meer bewonersinitiatieven organiseren met elkaar activiteiten rond gezondheid. Van leefstijlclubs en gesprekken over positieve gezondheid, tot beweegtuinen en gezamenlijke sport activiteiten. In samenwerking met 2diabeat organiseren we een inspirerende online sessie speciaal voor bewonerscollectieven.

 

Waarom deelnemen?

Inspiratie delen en elkaar versterken: Maak kennis met andere initiatieven in het land en wissel kennis uit over hoe we gezamenlijk onze wijken gezonder kunnen maken. Laat je inspireren door succesverhalen van voorgangers. Jouw ideeën en ervaringen zijn waardevol, dus deel ze met elkaar!
Praktische tips en kennis: Leer concrete stappen om direct in jouw buurt aan de slag te gaan. Maak bijvoorbeeld kennis met de wijkscan en breng jouw buurt in kaart!

Over 2diabeat

2diabeat is een landelijke beweging die lokaal, in wijken en buurten, ondersteuning biedt om samen aan onze gezondheid te werken. Inwoners en andere betrokkenen staan hierin centraal. Jullie bepalen zelf wat er nodig is voor een gezondere wijk, 2diabeat biedt kennis en ondersteuning. In iedere wijk werkt 2diabeat met een (of meerdere) lokale aanjager(s) die de aanpak lokaal coördineren. Ook bewonerscollectieven kunnen een lokale aanjager zijn, wie weet is dat iets voor jullie initiatief. Leer hier meer over 2diabeat.

Programma

Na een uitgebreide kennismaking met de deelnemers zoomen we in op 2 initiatieven die met gezondheid in hun wijk bezig zijn.

We horen het verhaal van lokale aanjager Carla Renders die in Boxtel aan de slag is. Binnen het initiatief Leergebied Gezond Boxtel bedenken inwoners zelf hoe ze samen aan hun gezondheid willen werken. Ook lokale aanjager Hassan el Kaaoichi van buurthuis Burezina in de Utrechtse wijk Overvecht zal vertellen over zijn ervaringen in de wijk waar ze onder andere een gezondheidsfestival organiseren.

Laura Hendriks en Nienke Oosting, wijkadviseurs bij2diabeat, vertellen over de aanpak van 2diabeat en er is gelegenheid voor vragen. Vervolgens bespreken we met elkaar wat de tips en uitdagingen zijn om te werken aan gezonde buurten.

 

Details van de sessie

Datum: Donderdag 3 oktober
Tijd: 19:30-21:00
Locatie: Online (je ontvangt een link na aanmelding)

Aanmelden

Meld je aan en mis deze kans niet om een positieve verandering in jouw wijk te maken! Tot 3 oktober!