“Als bewoners samen zoeken naar de bouwstenen van een zorgzame buurt zijn de oplossingen creatiever dan je vooraf kunt bedenken.”
Het samenwerken met mensen is de rode draad in het leven en werk van Mirjam. In eerste instantie als jeugdhulpverlener, maar in haar streven naar kwaliteit van (samen)leven en (samen)werken is ze in rollen terecht gekomen die meer gelegenheid gaven om te bouwen en te ontwikkelen.
Ze kreeg steeds meer zicht op – en begrip voor- hoe belangrijk voor mensen verbinding en ontmoeting in de wijk is om mee te kunnen doen. Het gezien worden in wie je bent en wat je meebrengt en niet wat je belemmert om mee te doen. Werken vanuit de energie van mensen, zingeving en enthousiasme maakt de gemeenschap sterk en daarmee de individuele leden uit de gemeenschap.
Afgelopen jaren heeft Mirjam zich bekwaamd in procesbegeleiding vanuit Deep Democracy principes: van en met elkaar leren. Ze ziet dat oplossingen die op deze manier tot stand komen krachtig, gedragen en duurzaam zijn.
“Ik ben er trots op dat ik vanuit LSA met bewonersinitiatieven kan meekijken, meewerken, en samen met hen oplossingen kan ontwikkelen.”
“Ruimte maken voor duurzame gedragen gemeenschappen. Waar elk mens kan bijdragen en waar een volwassen wederkerig samenspel is met gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties.”